21. joulukuuta 2016

KIIRE

IMG_8970m


IMG_8977mIMG_8975mKiire - tuo pirulainen joka pistää esille meidän arkisista keskusteluissa turhan usein nykyään. Aina on kiire ja tottakai, kaikillahan on kiire nykyään. Kiire koulutehtävien kanssa, kiire töissä, kiire paikasta a paikkaan b, yleensäkin vaan kiire. Tuntuu myös, että nykyään kiire on ihanteellista, silloin olet jotenkin tärkeämpi ihminen kuin ne joilla ei ole kiire, olet merkityksellisempi. Aikaansaavilla ihmisillähän on varmasti kiire, eihän ne muuten saisi niin pajon aikaan asioita. Eihän? Epämieluisen kiireen keskellä syy on aina jossain muualla kuin omassa navassa, kiirehän ei synytynyt kun välttelin koulutehtäviä kaikin mahdollisin keinoin vaan siksi, että elämäni on ylipäätänsä vain niin kiireistä. 

Vuonna 2017 tavoitteenani on olla vähemmän kiireinen. Keskittyä asioihin kun niitä teen, kiireen sijasta. Miettiä elämän tärkeimpiä asioita, esim sitä miten mun ympärillä voivat ihmiset voi ja kuinka paljon enemmän mun tulisi käyttää aikaa heihin ja heivata kuoppaan ikuinen kiireisyys. Koulutehtävien lykkäämisestä aiheutuneesta kiireestä olen onneksi oppinut vuosien aikana syyttämään itseäni muiden syiden sijasta. Hommaa kun on yhtä paljon kaikille ja aikaa sen suorittamiseen sama aika, joten jospa ensi vuonna keksittyisi kiireen tunteen sijasta siihen, että oikeasti tekisi jotakin. 

Päätin aloittaa kiireettömyyden harjoittelua jo tällä viikolla olematta liian ankara itselleni, nukkuvani myöhään jos huvittaa tuntematta huonoa omaa tuntoa tekemättömyydestä, järjesteleväni asioita ihan rauhassa, mitä sitten jos kämppä ei ole viimesen päälle jouluaattona, eihän me edes olla kotona?! Leivoin korvapuusteja ihan tavallisena tiistai-iltana ja odotin poikaystävän kotiin. Vietettiin aikaa ihan vaan me kaksi ja istuttiin sohvalla jutellen, tähänkään ei mukamas ole koskaan aikaa. Tästä lähtien on ja varsinkin joulu on pysähtymisen aikaa. Joten keskitytäänpä loppu viikko tärkeämpiin asioihin kuin siihen onko kaikki viimesen päälle ja siihen kuinka kiire on. Kiire on synnytettyä, ei todellista, muistetaanpa sekin. 

Kiiretöntä keskiviikkoa kaikille! < 3

2 kommenttia:

  1. Hallelujaa ihana et puit tän blogitekstiksi! Niin samaa mieltä, tässä uuden vuoden tavoitteessa oon niin mukana <3 Välillä on myös hyvä muistaa, että meillä on ihan ne samat 24h, kuin vaikka Michelle ja Barack Obamalla, ja ennen kaikkea vapaus ja vastuu tietoisesti valita mitä niillä tunneilla tekee.
    Nähäädn pian rakas
    -Senja

    VastaaPoista